Предупреждение

Внимание! Авторите на този блог не носят отговорност за неправилно определени гъби! Разпознаването на гъби по снимки е безотговорно и опасно. Много гъби са отровни, някои са смъртно отровни, а има хора, които са алергични дори и към много ядливи гъби. Ако не сте сигурни в разпознаването на даден вид гъба, моля консултирайте се с опитен гъбар.















неделя, 23 юни 2013 г.

Pasta ai Porcini

Рецептата за Pasta ai Porcini, или по нашенски казано "Спагети с манатарки", ми дойде на ум без да съм някакъв специален фен на италианската кухня. В интерес на истината, тази рецепта съм си я измислил сам - отначало започнах да я приготвям с челадинки, но може да се направи с всякакви пресни гъби. И тъй като сега е сезонът на манатарката и в почти всеки гъбарски дом може да се намери от тази гъба, предлагам на вашето внимание изключително простата, бърза и лесна рецепта за Pasta ai Porcini, или Паста с манатарки.

Нужните продукти са:
200 гр. манатарки (по-възможност млади)
250 гр. спагети или друг вид паста
1 връзка зелен лук
олио
сол, черен пипер, магданоз


Начин на приготвяне:
Нарязваме манатарките на кубчета, лучеца надребно и през това време сваряваме спагетите.

 В малко мазнина задушаваме гъбките под похлупак. Когато хубаво се зачервят, добавяме лукчето, нарязано наситно.
 Запържваме още няколко минути, посоляваме, попиперяваме и добавяме сварената и отцедена паста.

Разбъркваме хубаво всичко, добавяме магданоз, черен и червен пипер на вкус. Сервираме с чаша бяло вино или бира. Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар