Рецептата за Pasta ai Porcini, или по нашенски казано "Спагети с манатарки", ми дойде на ум без да съм някакъв специален фен на италианската кухня. В интерес на истината, тази рецепта съм си я измислил сам - отначало започнах да я приготвям с челадинки, но може да се направи с всякакви пресни гъби. И тъй като сега е сезонът на манатарката и в почти всеки гъбарски дом може да се намери от тази гъба, предлагам на вашето внимание изключително простата, бърза и лесна рецепта за Pasta ai Porcini, или Паста с манатарки.
Нужните продукти са:
200 гр. манатарки (по-възможност млади)
250 гр. спагети или друг вид паста
1 връзка зелен лук
олио
сол, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязваме манатарките на кубчета, лучеца надребно и през това време сваряваме спагетите.
В малко мазнина задушаваме гъбките под похлупак. Когато хубаво се зачервят, добавяме лукчето, нарязано наситно.
Запържваме още няколко минути, посоляваме, попиперяваме и добавяме сварената и отцедена паста.
Разбъркваме хубаво всичко, добавяме магданоз, черен и червен пипер на вкус. Сервираме с чаша бяло вино или бира. Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар