Предупреждение

Внимание! Авторите на този блог не носят отговорност за неправилно определени гъби! Разпознаването на гъби по снимки е безотговорно и опасно. Много гъби са отровни, някои са смъртно отровни, а има хора, които са алергични дори и към много ядливи гъби. Ако не сте сигурни в разпознаването на даден вид гъба, моля консултирайте се с опитен гъбар.















сряда, 22 май 2013 г.

Без Кал в Калище

Този път няма да се впускам в дълги обяснения, а само ще публикувам няколко снимки от неделната ни разходка около с. Калище, общ. Земен. Идеята беше да потърсим манатарки в топлите дъбови гори, които опасват източната снага на Конявската планина. Като замисъл добре, но като изпълнение ЗЕРО. И така, като видяхме, че няма гъби, го обърнахме на билки. И по-точно: листа от дива ягода и мащерка, която тази година цъфти един месец по-рано. Ето и малко снимки - нивите са с есенници - пшеница, която се влива в дъбовата гора.




Естествен дъждомер в гората.






До старото ТКЗС в Калище има хубава вода.

Светъл лъч в безгъбното ни ежедневие внесоха тези майски гъби, които открих вчера, докато се разхождах над кв. Симеоново. В рамките на два часа, гъбите се озоваха от поляната в тигана и без никакво забавяне бяха изядени.


Няма коментари:

Публикуване на коментар